Fotos i diari

Després de prendre el "cappuccino e cornetto" del matí, ens dirigim amb BUS+TRAM fins la basílica de Sant Climent. En el pis superior hi ha la basílica del segle XII que es va construir sobre una basílica del segle IV, que visitem en el pis inferior, sota la qual es pot visitar un mitreu, lloc de culte a Mitra, un déu pagà que adoraven alguns romans en el segle I. També hem visitat una casa romana, dos pisos per sota de la basílica actual, en la que hi ha unes canalitzacions d'aigua per mantenir-la ben fresca.

A continuació ens dirigim caminant fins a la Basílica de Sant Joan Laterà, tercera basílica major que visitem a la que entrem per la seva Porta Santa. En aquesta plaça hem visitat també el magnífic Baptisteri, l'Escala Santa, que va portar Santa Elena, en el segle IV, del Pretori de Pilat, a Jerusalem. Els fidels pugen l'escala de genolls per arribar al Sancta Sanctòrum, la capella privada dels Papes. Nosaltres pugem per l'escala lateral per als visitants.

A continuació ens dirigim amb metro a la Piazza del Popolo per veure els dos fabulosos Caravaggio que hi ha a l'església de Santa Maria del Popolo.

Després de dinar, prenem l'autobús per dirigir-nos a les catacumbes de Sant Calitx, les més grans de Roma. Una visita molt interessant on no hem pogut fer fotografies.

De tornada al centre de Roma ens dirigim a la Bocca della Verità i l'església de Santa Maria in Cosmedin. Travessem el riu i agafem el tramvia per tornar a casa a descansar una mica. Després de sopar sortim a fer un volt i prendre un gelat.

Mapa