Fotos i diari

Després d'esmorzar al Caffè Arabo, ens dirigim amb TRAM+BUS als Museus Vaticans. Quina cua més impressionant! Sort que havíem fet la reserva per internet i entrem a primeríssima hora!

Els Museus Vaticans estan sobrexplotats! No es pot donar una passa sense topar amb algú! Quina gentada! Tot sembla una riuada humana. Malgrat això, gaudim de les excel·lents obres d'art, especialment de la stanza della segnatura, on hi ha la meravellosa obra de Rafael, i la Capella Sixtina, on admirem els frescos de Miquel Angel.

En sortir del museu, camí de la Basílica de Sant Pere, parem a dinar un plat de pasta al carrer, com fa el jovent romà: pasta excel·lent a molt bon preu. A la Basílica, que també és una de les quatre basíliques majors de Roma, hi entrem per la Porta Santa i gaudim de la Pietat de Miquel Àngel i tot l'interior barroc impressionant.

A la sortida, baixem per la Via de la Conciliació, camí al Castell de Sant Àngel, donem un petit volt pel Tíber per gaudir de les bones vistes que s'obtenen des d'alguns dels seus ponts.

Finalment, tornem amb BUS fins la Piazza Trilussa i donem un petit volt per el Trastevere més autèntic abans de dirigir-nos a l'apartament a descansar. Quin tip de caminar, sobre tot en els Museus vaticans!

Després de sopar a l'apartament, anem al Lungotever, a la riba del riu Tíber, on tot l'estiu es pot gaudir de terrasses de restaurants, bars, espectacles, cinema... Quin gran ambient a la nit romana!

Mapa