Fotos i diari

Comencem la jornada agant forces en un petit bar que hi ha davant de la parada del TRAM. Ens serveixen uns "cappuccini e cornetti" excel·lents. Quin cafè més bo! A continuació, en una botiga de "Tabacchi" comprem els quatre abonaments de transport per a 7 dies: per només 24 euros cadascun podem prendre el Metro, Bus i Tram tantes vegades com volguem!!

Amb la Línia 3B ens dirigim fins a Piramide, on veiem la Piràmide de Cesti, junt a la Porta de Sant Pau. Aquí agafem el metro i ens dirigim a la Basílica de Sant Pau Extramurs, una de les quatre basiliques majors de Roma. Aprofitant que el papa Francesc ha designat el 2016 com Any Sant de la MIsericòrdia, la Porta Santa de la Basílica és oberta i aprofitem per entrar per ella.

Després de la visita de la basílica, ens dirigim amb metro fins l'estació de Termini, l'estació més important de Roma. Donat que per aquesta estació passen un immens nombre de viatgers, al seu voltant hi ha una gran oferta de restaurants i llocs on dinar. Entrem en un regentat per uns indús molt simpàtics on mengem diferents pizzes "all taglio" i alguna altra tapa típica indú.

Després de dinar, comencem la nostra passejada per Roma, que es detalla en el mapa. A mig camí, aprofitem que passem per davant de Giolitti i provem els seus meravellosos gelats.

A la Plaça Venècia, prenem la línia 8 del TRAM que ens porta fins a l'apartament. Aprofitem per anar al supermercat Simply que hi ha aprop per comprar tot el necessari per passar aquests dies. Després de sopar, prenem el tram fins a Plaça Venècia i, pujant al Campidoglio podem admirar els Foros Romans il·luminats. Quina meravella.

Mapa